Lekkie orkiszotto z dynią, natką pietruszki i parmezanem

Składniki:
- 400 g ugotowanego orkiszu
- 500 ml bulionu
- 3 cebule
- 2 łyżki Finuu
- 200 ml śmietanki 30%
- 200 g dyni piżmowej
- 50 g parmezanu
- 1 pęczek natki pietruszki
- serek mascarpone
Dynię obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę pokrój w pióra. Na patelni rozgrzej dwie łyżki Finuu, dodaj cebulę i całość chwilę przesmaż. Następnie dodaj pokrojoną dynię, całość lekko posól i mieszając podsmażaj przez kilka minut. Do warzyw dodaj orkisz, całość zalej bulionem i gotuj przez około 15 minut. Następnie dodaj śmietankę i gotuj dalej około 10 minut na wolnym ogniu. Na samkoniec dodaj mascarpone i starty parmezan. Całość mieszaj i dopraw solą i pieprzem. Podaj posypane tymiankiem i startym parmezanem.