Jajka sadzone ze szczypiorkiem i chrupiącymi grzankami z awokado i pomidorkami
~ 25 min.
Składniki:
- 4 jajka
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki Finuu
- 4 kromki razowego pieczywa
- 1 dojrzałe awokado
- garść pomidorków koktajlowych
- pół pęczka rukwi wodnej
Na patelni rozgrzej Finuu i ostrożnie wbij jajka. Smaż na średnim ogniu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. W tym czasie przygotuj grzanki, podgrzewając chleb na suchej patelni lub w tosterze. Awokado obierz i pokrój w plastry.
Grzanki ułóż na talerzu, dodaj pokrojone w plastry awokado, pomidorki koktajloweprzecięte na pół i pokrojoną w cienkie piórka czerwoną cebulę. Na wierzchu ułóż jajka. Kanapki posmaruj Finuu i posyp szczypiorkiem.