Zdrowe śniadanie z korzenną granolą z jogurtem naturalnym i owocami

Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g posiekanych orzechów włoskich
- 30 g pestek dyni
- 30 g pestek słonecznika
- pół łyżeczki zmielonego cynamonu
- pół łyżeczki zmielonego kardamonu
- szczypta zmielonych goździków
- szczypta zmielonego imbiru
- 60 g Finuu
- 60 g miodu
- szczypta soli
Na patelni praż wszystkie suche składniki i przerzuć je do miski. Następnie na patelni rozpuść Finuu i miód. Gdy się rozpuszczą, dodaj do nich zawartość miski i szczyptę soli. Wszystko wymieszaj dokładnie i podgrzewaj jeszcze przez około 2-3 minuty. Później przełóż na blaszkę, żeby ostygło.
DODATKOWO:
-
300 ml jogurtu naturalnego
-
200 g malin
-
2 garście nerkowców lub innych orzechów
Do miseczki nałóż jogurt i dodaj maliny. Obok wsyp przygotowaną granolę i dodaj
nerkowce. Jogurt możesz również podać z innymi sezonowymi owocami.